The New Orleans City Planning Commission voted Tuesday to let two private schools in Uptown New Orleans expand.

The final decisions are up to the City Council. Both sites are in Councilwoman LaToya Cantrell’s district.

Louise S. McGehee School wants to move some of its classrooms into an adjacent building on St. Charles Avenue, and St. George’s Episcopal School wants to build a new two-story wing next door to its early childcare center.

The commission voted 7-0 to approve both conditional-use requests.

The McGehee plan calls for converting a two-family structure at 2318 St. Charles Ave. into eight classrooms, as well as office, administrative and storage space. The building will be called Mathilde Hall.

The school now is leasing the two-story, 5,500-square-foot building from its owner. A garage and carport on the site will be demolished.

The expansion will not result in an increase to the number of classrooms, staff or students at the private, all-girls school, officials said.

The St. George’s expansion will add three classrooms, 45 students and six faculty members.

The school wants to build a new structure that will connect the school’s early childhood center at Gen. Pershing and Camp streets with the preschool building at the other end of the block on Gen. Pershing. The 10,000-square-foot addition will house six classrooms, a multipurpose room, an office, a teachers’ lounge and a conference room.

The school intends to demolish a single-story shotgun double on the site that the school purchased in 2013. The school had hoped to move the house to another site but has not been able to find a mover prepared to cut the house in half to move it around an Entergy light post located in front of it, Headmaster Robert Eichberger said.

In other matters, the Planning Commission approved a resubdivision request that will allow NOLA Brewery to expand to include a bar and tap room.

The brewery received approval to consolidate seven lots at Eighth and Tchoupitoulas streets, containing a vacant building, into one lot of record. The firm plans to renovate the building and connect its first and second floors to the brewery’s warehouse on an adjacent lot.

The first floor will include a kitchen and walk-in cooler, according to plans submitted to the Planning Commission. A bar and tap room will occupy parts of both the first and second floors.